کله پاچه خانگی یکی از خوشمزه ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که با خوردن آن انرژی زیادی را در بدن ذخیره می کنید. ناگفته نماند که برای پخت این غذا به زمان زیادی احتیاج است باید با حوصله طبخ شود. همچنین قبل از اینکه شروع به پختن کله پاچه کنید باید اجزای آن را کاملا تمیز کنید تا خوش طعم تر شود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا طرز پختن کله پاچه را ارائه دهیم.
کله پاچه خانگی
مواد لازم برای طبخ کله پاچه خانگی
کله پاچه 1 دست
پیاز متوسط 5 عدد
نخود 100 گرم
زردچوبه 1/5 قاشق چایخوری
سیر 4-5 حبه
فلفل سفید و پودر دارچین به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روش تهیه کله پاچه در منزل
1.در قدم اول پخت کله پاچه خانگی باید کاملا کله پاچه را تمیز کنید و تمام موهای آن را بگیرید. بهترن روش برای از بین بردن موها، سوزاندن است. با فندک های حرفه ای یا چوب کبریت می توانید این کار را انجام دهید. به اصطلاح اسموکت کردن کله پاچه در مزه آن تاثیر زیادی خواهد داشت.
2.بعد از اینکه اسموکت کردن شما تمام شد، یک قابله بزرگ بردارید و توی آن آب بریزید. بعد کله را در قابلمه قرار دهید. فقط به یاد داشته باشید آب باید تمام کله پاچه را بپوشاند و قسمتی از آن بیرون از آب نباشد. اجازه دهید حدود 5 دقیقه کله درون آب بماند تا موهای اضافی و سیاهی پوست آن از بین برود. بعد قشنگ دوبار بشویید تا کاملا از تمیز شدن آن مطمئن شوید.
3.در این مرحله باید کله را از وسط نصف کنید. در نتیجه از وسط دهان گرفته و به دو طرف بکشید تا نصف شود. اگر توانایی این کار را ندارید می توانید از چاقو تیز استفاده کنید.
کله پاچه در منزل
4.چاک راهی که در بین بینی قرار دارد که کامل بشکنید و داخل آن را تمیز بشویید تا خونابه و اضافات بیرون بیایند.
5.یک مسواک یا فرچه بسیار کوچک بردارید، دندان و زبان کله پاچه را تمیز کنید. بعد یک قابلمه دیگر بردارید و مطمئن باشید، کله پاچه کاملا در آن جای می گیرد. تا جایی درون قابلمه آب بریزید تا روی کله را بگیرد. اما فقط اجازه دهید آب در مدتی زمانی جوش آید.
6.بعد از اینکه آب جوش آمد کله را درون قابلمه قرار دهید و اجازه دهید درون آب داغ، جوش بخورد. اگر روی آب را کف گرفت، کف ها را از روی آب جمع کنید.
7.حالا نوبت مواد اولیه کله پاچه خانگی است. پیازها را قشنگ بشویید و خرد کنید. سیرها را پوست کنده و ریز خرد کنید. در مرحله بعدی میزان نخودهایی که برداشتید را چند ساعت خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
8.در این مرحله باید پیاز، سیر و نخودها را تفت دهید. در نتیجه یک ماهیتابه بردارید و این مواد را با هم تفت دهید. لازم به تذکر است که نیازی به سرخ کردن نبوده و فقط باید تفت داده شوند.
9.بعد از تفت دادن مواد، زردچوبه و فلفل را بردارید و به ماهیتابه اضافه کنید. ادویه جات باعث شده کله پاچه بوی بد و نامطبوعی نداشته باشد و لذیذتر شود. بعد از تفت دادن این مواد با هم، آنها را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.
10.زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید به حال خود بپزد. فقط گاهی به آن سر بزنید و کله را بچرخانید تا هر طرف آن کاملا بپزد.
11.وقتی کله پاچه پخت، نمک را بریزید. حدودا 4 الی 5 ساعت طول می کشد تا کله پاچه خانگی شما پخته شود. در نتیجه شب بهترین زمان است که صبح بتوانید میل کنید.
12.بعد چند ساعت که کله پاچه کامل پخته شد روغن آن را جدا کنید و در تابه ای جدا بریزید. روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری دارچین به آن اضافه کنید. این سس می تواند کله پاچه شما را خوشمزه و لذیذ تر کند. امیدواریم از خوردن این غذای پر انرژی و خوشمزه لذت ببرید.
درباره این سایت